Case study: Accerion Jupiter

De postale markt heeft te maken met sterke schommelingen in werkdruk door het jaar heen. Om in drukke tijden zoals rond kerstmis op te schalen, worden tijdelijke sorteer- en verdeelcentra ingericht. Automatisering op dergelijke korte termijn, zeker in zo’n dynamische omgeving, is zelden de moeite waard. RUVU kreeg de uitdaging om een robotoplossing te ontwikkelen voor deze toepassing. Hierbij is het essentiëel dat het voor iemand met beperkte ervaring met Autonome Mobiele Robots (AMR’s) mogelijk is om dit te demonstreren.

Producten: Accerion Jupiter, Clearpath Husky, RUVU Mobile Teach & Repeat

Toepassing: Zeer flexibele automatisering van interne logistiek van postsorteercentra.

Klant: Niet-bekendgemaakt bedrijf in pakketlogistiek

De Oplossing

Doordat de omgeving van karren, pallets, rolcontainers en mensen continu verandert, is het niet mogelijk om lokalisatie te doen op basis van een vooraf bekende kaart (zoals natural feature navigatie). In plaats daarvan heeft RUVU besloten een relatief nieuwe techniek in te zetten die aangeboden wordt door het Venlose Accerion. Hun sensor brengt de vloer in kaart, om daar later de positie mee te kunnen bepalen.

RUVU heeft hiervoor hun simpele, maar effectieve Teach & Repeat geïmplementeerd. De Jupiter sensor van Accerion is op een Husky-robot geplaatst van het Canadese Clearpath Robotics, welke bestuurd kan worden met een game-controller. Door middel van de controller kan de operator de robot een route leren, inclusief eventuele wachtposities. Gedurende deze Teach-fase legt de Jupiter de ondergrond van de route vast, terwijl de Teach & Repeat software de bijbehorende posities en oriëntaties van de robot opslaat.

Na deze Teach-fase kan de robot worden omgeschakeld naar de Repeat-stand waarin hij volledig zelfstandig de route nauwkeurig en veilig opnieuw kan afleggen. Omdat de route kan worden geblokkeerd door mensen of andere obstakels, is de robot uitgerust met een laser scanner. De integratie van deze sensor in de lokale controller zorgt ervoor dat de robot veilig en soepel stopt en wacht tot het pad weer vrij is.

Het gebruiksgemak van RUVU Mobile Teach & Repeat gedemonstreerd in ons testlab.

Resultaat

Door het inleren van de route en het genereren van een lokalisatiekaart te combineren in één Teach-routine, kan de robot effectief worden ingezet in de tijd die nodig is om de route één keer in zijn geheel af te leggen. De robot navigeert en stopt met een nauwkeurigheid onder de 10 mm. Het mooiste van alles is, dat dit ook op uw robot werkt. Voor meer informatie, stuur ons een bericht.