Een Autonome Mobiele Robot ontwikkelen?

Als automatiseerder ben je altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om de efficiëntie van je klanten te verhogen. Je wilt grip hebben op je producten en gericht doorontwikkelen, maar je hebt geen tijd om robotica-expertise in huis op te bouwen. Dan is RUVU Robotics is jouw partner in mobiele robotica. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Meer dan Showcases

Hier is een aantal voorbeelden van projecten die RUVU Robotics eerder heeft gedaan.

Fleet Manager

Digital twin, Fleet management, Multi-robot, Path planning, Simulation

Veelgestelde Vragen

Ja.

Per 1 januari 2022 zijn we overgenomen door Nobleo Technology!
We zijn enorm enthousiast dat we onze krachten gaan bundelen om nog meer autonome mobiele robots te ontwikkelen. Voor het persbericht over de overname, klik hier.

Dat klopt.

RUVU Robotics bouwt geen robots. We bieden de software die mobiele robots bestuurt. We hebben wel partners die robots en robotonderdelen bouwen. Dus als je een goed idee hebt voor een mobiel robotproduct, stuur ons gerust een bericht. Misschien kan een van onze partners of andere contacten je helpen bij de ontwikkeling.

Een wedervraag: wat betekent dat?

Wil je dat je robot op de millimeter nauwkeurigheid positioneert ten opzichte van een willekeurig coördinatenstelsel ergens in de wereld? Dat wordt lastig voor ieder systeem. Zelfs al zou je een sensor hebben die die nauwkeurigheid haalt, dan heb je nog een ander nóg nauwkeuriger systeem nodig om dat te kalibreren.

Of moet de robot zijn taak goed en efficiënt uitvoeren? Voor nauwkeurig positioneren bij een werk- of laadstation is geen absolute nauwkeurigheid nodig. Als je dat laadstation kunt detecteren en daar de regellus mee kunt sluiten, is je systeem simpeler, en robuuster!

Neem dit voorbeeld: als je je auto parkeert, doe je dat ook niet met je GPS-systeem. Je vindt je bestemming met je globale referentiesysteem (GPS), maar vervolgens parkeer je op basis van lokaal verzamelde sensordata.

Door naar je specifieke positioneringsuitdagingen te kijken, helpt RUVU Robotics je de juiste sensoren te selecteren, en leveren we de benodigde software om je nauwkeurigheidseisen te behalen.

Ja.

Simultaneous Localization and Mapping, kortweg SLAM, is een van de belangrijskte bouwstenen van hedendaagse mobiele robotica. De mogelijkheid om een plattegrond of 3D-model te maken aan de hand van metingen, en tegelijkertijd de positie en beweging van de sensor(en) te bepalen is in vrijwel alle mobiele robots van belang. We zouden onszelf geen roboticabedrijf durven noemen als we deze techniek niet goed onder de knie hadden. Toch zetten we SLAM niet altijd in. We gebruiken deze (en alle andere technieken) alleen als ze noodzakelijk zijn voor je toepassing. En als we dat doen, zorgen we dat je robot gebruikmaakt van de best beschikbare algoritmes.

Ja.

De meestgebruikte techniek voor plaatsbepaling van mobiele robots is lokalisatie door middel van Lidar. Deze techniek gebruikt afstandsmetingen van een (safety) Lidar en vergelijkt deze met een vooraf bekende plattegrond. Dit wordt soms ook wel Natural Feature Navigation of Natural Navigation genoemd. Er zijn echter veel meer manieren om de positie en oriëntatie (hoek) van een robot te bepalen. RUVU Robotics helpt je bij het kiezen van een geschikte (combinatie van) technieken om de uitdagingen van je robot op te lossen.

Trouwens, weten waar je bent, en weten hoe je van A naar B komt, zijn twee afzonderlijke problemen binnen de mobiele robotica. Als je daar meer over wilt weten, lees dan onze blog post die daarover gaat.

RUVU Robotics werkt in drie fases:

 • Integratie van de RUVU navCore op jouw robot. Hiermee kunnen jij en je klanten zien wat de mogelijkheden zijn, en wij leren je robot en je uitdagingen kennen.
 • Maatwerk van de besturingssoftware voor jouw toepassing. In deze fase doen we aanpassingen en toevoegingen aan de standaard navCore die jouw robot naadloos laten aansluiten bij de rest van je systemen.
 • Implementatie van je robots. We helpen je bij het implementeren van je robots in pilot projecten. In de tussentijd zorgen we voor alle benodigde software-tools om je robots in het vervolg zelf te kunnen implementeren en ondersteunen.

Neem contact met ons op om erachter te komen wat we voor jou kunnen doen.

Ja (en ja).

Het Robot Operating System (ROS) is een open source framework voor robots dat veel gebruikt wordt in de academische wereld, maar het is ook aan een opmars bezig in de industrie. ROS biedt tooling voor inter-proces-communicatie, visualisatie van sensordata en de toestand van de robot, simulatie van robots en nog veel meer. Tientallen bedrijven en vrijwilligers hebben samen honderdduizenden, misschien zelfs miljoenen manuren zitten in de ontwikkeling van ROS en aanverwante projecten. Het zou ijdel zijn om te denken dat je dit kunt inhalen als enkel bedrijf.

RUVU Robotics maakt gebruik van al deze ontwikkeling en bouwt haar eigen softwarecomponenten zo dat ze in het open source framework van ROS passen. Zo garanderen we de kwaliteit van onze software.


Neem gerust contact op

Wat zijn jouw robot-ideeën? Kom een keer sparren bij een kop koffie. We helpen je graag verder!

Stuur ons een bericht

   

  Contactgegevens

  E-mail: info@ruvu.nl
  Phone: +316 53322303
  Social:

  headquarters

  Heggeranklaan 1
  5643 BP Eindhoven
  Netherlands  RUVU Robotics
  Een merk van Nobleo Technology