Een AGV bouwen: safety-systeem

Voor een bedrijf in de industriële automatisering ligt het tegenwoordig bijna voor de hand om naar de mogelijkheden van AGV’s te kijken. Wellicht kijk je zelfs naar de mogelijkheden om er zelf een te ontwerpen en produceren. Om dat wat makkelijker te maken, hebben we deze serie artikelen geschreven. Steeds lichten we een belangrijk aspect van het systeemontwerp van een AMR (autonome mobiele robot) uit, en zetten we tips en overwegingen voor dat onderdeel op een rijtje. 

In deze editie gaan we in op het safety-systeem: essentieel voor het waarborgen van de veiligheid, maar hoe bouw je dit nu het beste op?

Continue reading

5 vragen om jezelf te stellen voordat je een AMR gaat ontwikkelen

Als leverancier van automatiseringsoplossingen ben je altijd op zoek naar de beste manier om je klanten te helpen hun efficientie te verhogen. Robottechnologie lijkt een innovatieve manier om meer flexibiliteit en efficientie te kunnen bieden. Je hebt dus besloten een autonome mobiele robot ontwikkelen. Maar dit is een kostbare investering en je bent niet de enige in de race. Het is dus goed om de opties goed te overwegen. In deze post stellen we 5 vragen die je moeten helpen bij de beslissing om een eigen robot te gaan ontwikkelen. Hier komen ze…

Continue reading

Waarom globale navigatienauwkeurigheid er niet toe doet (en waar je wél op moet letten)

Een vraag die we veel krijgen is “Kunnen we met jullie software navigeren met X mm nauwkeurigheid?” En natuurlijk, de vraag is begrijpelijk. Nieuwe generaties robots zijn niet verbonden aan enige infrastructuur zoals rails of andere geleiding, en ze navigeren in steeds ingewikkelder omgevingen. En over het algemeen zullen ze moeten samenwerken met andere apparatuur in hun omgeving. Zelfs een robotstofzuiger moet zichzelf nauwkeurig bij zijn docking station positioneren om op te laden. Dit betekent echter niet dat de robot altijd exact moet weten waar hij is. Maar hoe zorg je ervoor dat een robot betrouwbaar werkt, zonder nauwkeurige globale positionering?

Lees verder

Case study: Accerion Jupiter

De postale markt heeft te maken met sterke schommelingen in werkdruk door het jaar heen. Om in drukke tijden zoals rond kerstmis op te schalen, worden tijdelijke sorteer- en verdeelcentra ingericht. Automatisering op dergelijke korte termijn, zeker in zo’n dynamische omgeving, is zelden de moeite waard. RUVU kreeg de uitdaging om een robotoplossing te ontwikkelen voor deze toepassing. Hierbij is het essentiëel dat het voor iemand met beperkte ervaring met Autonome Mobiele Robots (AMR’s) mogelijk is om dit te demonstreren.

Lees verder

Hoe een robot van A naar B komt

In e-commerce, warehousing en logistiek worden de marges steeds kleiner. Het is steeds moeilijker om betaalbaar personeel te vinden voor het oogsten en verwerken van kasgroente en -fruit. Hetzelfde geldt voor verpleegkundigen in de zorg en vaklui in de maakindustrie. Deze ontwikkelingen vragen om automatiseringsoplossingen, waaronder Autonome Mobiele Robots (AMRs). Een aantal grote automatiseringsbedrijven investeert al veel in de ontwikkeling van dergelijke oplossingen. Maar waar moet je nu aan denken bij het regelen van zo’n systeem? Hoe krijg je zo’n voertuig van A naar B?

Lees verder